miercuri, 16 iunie 2010

Aventurile lui Costel, povestite chiar de el!

După o zi "fatigantă" cei din compartimentul în care ţi-ai aşezat curul obosit, încearcă să pună geană pe geană, e musai să existe un "ţăran" care să îţi strice cheful de moţăială la 40 de grade ale CFR-ului. Întotdeauna există unul care face notă discordantă. El e fresh, nu moţăie, nu-i curg băluţele din gură, nu moare de cald, adică se simte bine. Cînd majoritatea suferă condiţiile maronii ale CFR, sigur se găseşte unul care "jubileşte".
Nu am văzut în viaţa mea un bărbat care să vorbească mai mult şi mai tare decît o femeie. Cine a spus că femeia vorbeşte mult şi prost în general, se înşală. E clar că, nu l-a cunoscut pe "ţăranul" cu care am împărţit astăzi compartimentul. 
Am cunoscut cu toţii un pasionat de "pescăreli". Mai rău, era acompaniat de o altă persoană cunoscătoare a domeniului, evident o purtătoare ilegală de sex. Balabusta ştia de mulinat, lansat, mămăligă, rîmă, nadă şi alţi termeni tehnici ai domeniului. Am aflat, de exemplu, de la Măria Sa, Puiul Pădurii recte ţăranul, cum face o broască ţestoasă cînd coada-i este prinsă de un păstrăv!!!!!!!! Cum poate să facă? Simplu: PAC. Fizic, acest PAC era însoţit de o bătaie de palme. Cam aşa face şi păstrăvul cînd, dacă nu îl ţii zdravăn, te plezneşte zdravăn cu coada peste ochii de ţăran. La fiecare experienţă enumerată, ţăranul folosea această interjecţie: PAC. Evident moţăilă tresărea speriat la fiecare bătut din palme. Cum nu era de ajuns tonul înalt în decibeli, măgarul se juca şi cu fereastra: sus-jos, sus-jos pînă cînd un coleg de chinuri îi spune: "Bă, ce-ar fi să îţi bag ţestoasa pe gît? Ia dracu' înotătoarea de pe fereastră, că m-ai tîmpit cu chiţorongul tău de căcat!". Evident că pe toţi ne-a pufnit rîsul, iar mersul cu trenul nu mi s-a mai părut aşa "naşpa". :-)
Bietul suferind nu mergea "decît" pînă la Sighet. La gîndul că trebuie să îl suporte toată seara pe ţăran, l-a pus la punct cu puţin timp înainte de Ploieşti, cît să-i auzim şi noi replica genială.

Semnează,
Băiatul şi chiţorongul

5 comentarii:

 1. BINE AI REVENIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bine ca n-ai gasit o defectiune sa fie caldura pornita cum numai asa se poate intampla numai la romani!si totusi mergi cu acceleratul sau alt tren te potzi considera norocoasa ca nu mergi cu personalul unde sunt adevaratii tzarani si putori greu de suportat!am eu unsef la munca care nu stie ce-i aia apa!dar altceva,in iarna mai era cum era dar akm a venit vara si pute se mai baga si in sufletul tau! pute zici ca ii aurolac! e un om bun de felul lui sufletist mai uita ca intarzii cand face pontajul dar pute ca un boschetar!si mirosul de trandafiri de la tzaranii colegi cand plecam de la servici si facem streaptease in baraca incinsa!ma enerveaza chestia asta sa nu azi tu de apa!

  RăspundețiȘtergere
 2. Măm noroc cu clasa muncitoare. A deschis unul geamul compartimentului cu lingura proprie pe care a scos-o, de unde crezi, din gamelă. Am murit de rîs dar dacă nu era omul muream de căldură. :-)

  RăspundețiȘtergere
 3. ala probabil ca avea si bastonul de maresal. In ranita...

  RăspundețiȘtergere
 4. Ce faci, micule, somezi? Pune manuta si scrie ca nu mai am ce ceti sa mai rada si gura mea!pup

  RăspundețiȘtergere

Ciripeşte, dară:

Let’s Do It, Romania!