joi, 10 iunie 2010

Blocare abuzivă şi discriminatorie în Ploieşti...

...şi nu numai, cred.
După experienţa zilnică a Căcatelor Ferate Române, te întorci acasă "bine dispus" cu pumnii şi măselele încleştate, sperînd că într-o zi condiţiile oferite de compania de mai sus, vor fi cel puţin decente. După ce petreci cel puţin 13 ore pe zi doar ca sa îţi exerciţi calitatea de salariat, te gîndeşti: "Lasă, mai sunt 30 de minute şi ajungi acasă". Asta într-o zi în care trenul nu întîrzie, iar maşina nu îţi este blocată abuziv.

Poate ai o surpriză şi ajungi la timp. De unde! După ce ai asudat într-un tren CFR care are şi întîrziere, constaţi cu plăcere, că şi drumul de la gară spre casă îţi este blocat şi mai ales întîrziat cu încă o oră. Frumos pînă aici! Zic: "asta e, am comis greşeala, îmi asum consecinţele". Menţionez (deşi nu este vizibil în poză) că "a me" era singura maşină blocată. "Caprele vecinilor" din parcare erau neatinse. Am pus în discuţie acest aspect celor care blochează maşinile, iar răspunsul pe care l-am primit a fost unul sec dar mai ales cretin: "Păi, am blocat-o la ora 11.40". WTF DO YOU MEAN? În zonă nu există marcaj care să specifice vre-o interdicţie orară sau ceva de genul. Ok, înghit în sec, înjur de bine rudele trecute în nefiinţă (mai ales pe parte maternă) ale "blocatorului" de roţi, plătesc suta de lei şi plec acasă cu următorul gînd de-a dreptul pueril: "Da? Bineee! Lasă că mă răzbun eu, vezi tu". Pe cine dracu' să te răzbuni? Pe o societate în care legile sunt aplicate descriminatoriu? CĂCAT! "Răzbunarea" a constat în numai puţin de 11 reclamaţii transmise poliţiei. Am făcut 11 poze, iar cum pe site nu poţi uploada (tăăăă) decît o poză de reclamaţie, te ia Gaia. A durat o oră, dar pentru conştiinţa şi mai ales orgoliul propriu mare cît Africa, a contat.
NUMAI CĂ...EXISTĂ (evident) UN MARE DAR! Cînd blochezi o maşină, care, atenţie, nu se află pe o bandă destinată traficului, iar în centrul oraşului (şi nu numai) majoritatea trecerilor pietonale şi trotuarele sunt blocate de maşini parcate aiurea...înseamnă că eşti abuziv şi aplici măsurile punitive discriminînd conducătorii care nu (nici măcar) încurcă traficul, preferînd să laşi mulţi şoferi nesimţiţi să blocheze trecerile pietonale şi trotuarele în ditamai centrul oraşului, centru pentru care riveranii se presupune că plătesc taxe şi impozite mai mari. Cu siguranţă situaţia este similară indiferent de cartierul în care locuieşti, nu ţine de centru. Atunci se cheamă, băi ăştia din puleaţia română, că sunteţi abuzivi şi mai ales nesimţiţi. Menţionez implicarea poliţiei, pentru că, se pare, ei sunt cei care te filează şi te dau pe mîna celor de la ridicări/blocări balabuste metalice.
Gara de Sud a oraşului (să zicem gara principală a reşedinţei de judeţ) nu are parcare pentru clienţii CFR, în schimb taximetrişii (în general membrii ai etniei Moo - pentru că există şi o mafie a taxiurilor) fac legea. Pentru aproximativ 30 de taxiuri există spaţiu de parcare, iar acesta este alocat fix în faţa gării şi aşa plină de dughene şi gherete jegoase. Refuz să mai pun în discuţie starea jalnică în care se află peroanele gării de sud. Nu acesta este topicul materialului.
Expun în cele ce urmează, drept dovadă, pozele de mai jos, cu menţiunea că şi Poliţia parchează aiurea de foarte multe ori. Nu conteză că este Poliţia Rurală. Majoritatea ţăranilor sunt oameni de calitatate şi mai ales decenţi. Nu mă refer la ţăranii de oraş. Vorbim totuşi de Poliţie, nu?


Centrul oraşului_1Centrul oraşului_2


Centrul oraşului_3
Gara şi parcarea pentru taxiuri

Centrul oraşului, lîngă tribunalEi bine, dacă şi dînşii parchează după cum le plouă neuronul, atunci de ce dracu' mai avem legi? Le respectă cineva? Sulea Patraulea!

Semnează
Puradelul ceferist

2 comentarii:

  1. Cool
    saracuta! Te compatimesc! Daca te ajuta, si eu am patit-o! M-am certat cu politia, dar degeaba. N-ai cu cine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Parchez in yona respectiva de 5 luni. Nu s-au blocat niciodata masini acolo. E clar, goana după bani a Poliţiei îşi spune cuvîntul.Dar dacă e să aplicăm legea, să o aplică peste tot. Eu nu am deranjatz nici traficul nici trotuarul. De aceea mi se par abuzivi. Măgari!

    RăspundețiȘtergere

Ciripeşte, dară:

Let’s Do It, Romania!