luni, 31 ianuarie 2011

Breakin' news!

O ştire senzaţională, cu iz de breakin' news, m-a tulburat teribil în această seară. Jandarmeria se înarmează pînă în dinţi cu echipament anti-revoltă, recte fumigene, lansatoare (sper că nu de rachete), pistoale mitraliere, etc. Televiziunile comunisto-securiste s-au grăbit să dea care mai de care cîte un titlu mai înspăimîntător în legătura cu licitaţia solicitată de Jandarmerie. Din cîte ştiu eu acestea sunt achiziţii publice pe care Jandarmeria le face anual. Dar de aici pînă la lansarea unui zvon conform căruia conducerea ţării se pregăteşte să reprime eventuale ieşiri în stradă a cetăţenilor, este cam mult. Dar nu, se pare, şi pentru Antena 3, care lansează fără încetare ştiri menite să sperie cetăţeanul de rînd, sau cel care nu cunoaşte noţiunea de manipulare şi nici măcar a expresiei "minţim poporul cu televizorul". Cu siguranţă acum, mai ales după declaraţiile inconştiente ale Opoziţiei, după arestarea şefului PSD Argeş, o parte din mîncătorii de seminţe şi manele vor exclama cu îngrijorare: "nenorociţii dracu', ne omoară ca pă ăia din Egipt. Vezi, fa, dacă ieşea Geoana, nu mai ieşea revolte".
Să le spună cineva celor de la Antena 3, că nu e frumos să minţi poporul cu televizorul. Sigur, cîţiva naivi se vor speria, că nu toţi au trecut de ciclul primar. Cei mai mulţi dintre cetăţenii cu scaun la cap vor lua ştirea ca pe un fapt divers. Burtiera RTV se referă evident la suma investiţiei jandarmeriei.
Cum dracu' reuşeşti să sari de la o licitaţie la reprimări de revolte????
Indiferent care a fost scopul lansării acestei "teribile ştiri", cu siguranţă demonstrează calitatea ştirilor anumitor televiziuni de ştiri (vă las să ghiciţi, deşi nu sunt decît două). Poate nu degeaba cele două canale, pe lîngă motivul logic că se dau televiziuni de ştiri, sunt în grila de programe a celor mai mulţi operatori de cablu una lîngă alta. Cîteodată e bună vorba "toţi o apă şi-un pămînt".
PS Mă duc repede să-mi refac stocul de alimente şi să îmi scot banii de la bancă, cine ştie ce va mai fi mîine. :-)Semnează,
Elene Pudrea

2 comentarii:

 1. explicația e simplă.
  sunt „breaking news”, adică știri care sparg.
  sparg limitele bunului simț, sparg normalitatea, sparg capete, sparg capete de intelectuali în iunie '90.

  nu băgați în seamă comentariul meu, că e ireal.
  acum o lună l-am auzit pe Cristian Tudor Popescu spunând, pe canalele cu pricina, că în câteva zile voi fi mort.
  deci acest text e scris de o fantomă.

  RăspundețiȘtergere
 2. Tastati bine pentru o fantoma! :-) Saracu' CTP, nici pe timpu lu' Ilici nu l-am vazut asa de catranit. Ce l-o fi apucat?

  RăspundețiȘtergere

Ciripeşte, dară:

Let’s Do It, Romania!