joi, 17 martie 2011

Boleslaw i Karol vs. Micul Titulescu și Chucky

Despre porecle, și nu prea...

Mai cunoscuți la noi ca Lolek și Bolek, Boleslaw i Karol sunt două personaje celebre de desene animate din filmografia poloneză. Dar poate mai celebrii ca Lolek și Bolek sunt două personaje din viața politică românească, pe numele adevărate Victor Ponta și Crin Antonescu. Victoraș, aka Micul Titulescu și Crin, aka Chucky se comportă și se exprimă aproape la fel de bine ca și cele două personaje Lolek și Bolek.Au o  singură vină însă, Victoraş şi Crin există în piele şi oase. Un plus de autenticitate îl au cele două personaje poloneze, pentru că reprezintă totuși o vârstă a inocenței și a purității, aceea a copilăriei. Lolek şi Bolek sunt rodul imaginaţiei până la urmă.
În schimb, cei doi Lolek și Bolek din politica mioritică, din care sunt șanse mari să ne alegem viitorul președinte (God save our souls) fiind trecuți bine de prima tinerețe, infantilismul și obrăznicia comunistă pe care le afișează nu sunt scuzabile. Se pot încadra cu succes la categoria „copiii spun lucruri trăsnite”. Acesta este singurul lor aport la reconstrucția clasei politice românești, o serie logaritmică de jigniri, epitete sau obrăznicii demne de curtea școlii feseniste din care pînă la urmă se trag toți politicienii români. Nimic constructiv, de ajutor real, nimic coerent, nimic util până la urmă societății. Micul Titulescu va rămâne celebru pentru „maşina lor de fraudare a funcţionat mai bine”, iar Chucky pe lângă absenteismul cronic de care suferă când vine vorba de muncă, va fi rămas celebru pentru aruncarea unicului partid de dreapta de tradiție, în cocina comunistă.
Micuțul Titulescu (deși sincer mi se pare o blasfemie această titulatură) s-a remarcat mai mult prin alianțe de rudenie în interiorul partidului decât prin lupte câștigate în profesia de procuror, fiind celebru soț de fiică de fost ministru.
Chucky își face simțită „prezența” în viața politică printr-un absenteism feroce în parlament, compensat totuși de apariţiile aproape zilnice în diferite platouri de televiziune. Rămâne celebră, în cazul lui Chucky și porecla pe care proprii colegi de partid (cei din CDR evident) i-au atribuit-o, „mireille mathieu”. Prietenii știu de ce! Să fie de vină oare bretonul la modă al anilor '90 cu care tânărul (pe atunci) viitor ministru al Tineretului o avea? Hm!
Dacă acesta este viitorul politic al României, atunci Dumnezeu să ne aibe în pază!















Semnează
Pontlek şi Antonlek

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ciripeşte, dară:

Let’s Do It, Romania!