marți, 18 octombrie 2011

Ia stai că s-a băgat şi CTP-ul

Tehnici de manipulare (în masă) şi propagandă...cu CTP.


"Huidu e bolnav la cap și la suflet în general".
Pe lângă profesii precum antologator (pentru asta chiar deschid DEX-ul, deci - autor de antologii), eseist, jurnalist, prozator, comentator de tenis, critic de film (predă chiar, spun sursele, un curs de
Tehnici de manipulare şi propagandă în cinematografie şi televiziune la UNATC), CTP are acum ocazia de a practica şi meseria de psiholog. Pfiu! M-am speriat că o să bifeze pe listă şi critic de fashion. Aşa mai merge, pînă la urmă toţi ciocoflenderii pot face puţină psihologie, pe cînd critică de modă nu prea? Nu-i aşa?
Acest veşnic supărat al prozei gazetăreşti , acest piranha de servici angajat al platourilor de filmare RTV, cum i se încreţesc lui buzişoarele cînd începe să vorbească de careva de i se zburleşte şi barba nerasă de trei zile, bine că nu face şi critică de modă. Atît mai lipsea, să ne dea lecţii despre cum să ne îmbracăm cînd ni se ia interviu sau cînd suntem invitaţi la vreo televiziune pe post de Arlecchin ciufiulit, evident la suflet în general. Cu siguranţă tonul, agresivitatea chiar şi morga pe care le foloseşte ca mijloace de exprimare denotă ceva frustrări, ceva sechele, ceva nereuşite, sigur ceva din trecut, un eveniment neplăcut, un şoc, o traumă. Trebuie să ffi fost ceva, altfel nu poate fi supărat pe oricine din orice. Ar fi şi domnia sa ceva mai calm, măcar în aparenţă sau măcar cînd apare neras şi în bluză de training la TV. L-am văzut foarte rar zâmbind pe CTP. Pe lângă domnia sa şi Buster Keaton pare vesel. Pe mine Buster cel puţin mă amuză, pe cînd CTP-ul mă sperie de-a dreptul, am impresia că acum îmi dă şi două palme, mie privitorului de critici. Mă şi pregătesc cînd ţipă la mine Cînd ţi-oi da două palme să îl iau prin surprindere Nu mulţumesc, am şi eu două. Cînd îl văd schimb repede canalul şi-mi fac semnul crucii.
Să nu fiu rea, l-am auzit comentînd un meci de tenis şi mi-am dat seama că a zîmbit, evident ironic şi dezgustat pe viaţă, acea ironie a expertului în tenis, exclamînd ceva de genul: "Ptfe, forehand-ul ăsta!".
Domnul CTP, ca absolvent de Automatizări (deci inginer), ca jurnalist, dar mai ales ca absolvent de gimnaziu ar trebui să cunoască definiţia de Jeep şi nu de Gip pe care o uzitează frecvent, nu-i aşa? Sau o fi spuso omul ironic, mai ştii? Evident, am uzitat şi eu o retorică ieftină!
Să ne înţelegem, nu scuz Gipanezul care recent a omorât trei oameni, merită în primul rând să nu mai conducă pe veci şi apoi să facă şi ceva "mititică", dar nici nu scriu Gip în loc de Jeep!Sursa: bacaoanu.com

PS1 Vă propun un silogism. Dacă toţi cei care au Gip "sub buci" (cum spune CTP) sunt tîmpiţi, rezultă că în România nu există tîmpiţi, nu? (asta pentru că nu există Gip, logic, ha ha).
PS2 Citez: "Gipul...abia saltă peste trupuri" (OMG, WTF!!!!!!!!!!!!!!!!!!)


Semnează,
Soubretta pamfletistă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ciripeşte, dară:

Let’s Do It, Romania!