sâmbătă, 1 mai 2010

Le Jazz Hot!

Comedia muzicală Victor-Victoria din 1982 sub regia lui Blake Edwards, remake după filmul german cu acelaşi nume din 1933, pune în scenă o poveste de dragoste dintre doi bărbaţi, dintre care unul este defapt o femeie.
În Parisul anilor '30, soprana Victoria Grant (Julie Andrews) rămîne fără slujbă, fiind nevoită să îşi cîştige existenţa ca artistă de cabaret interpretînd un bărbat. O farsă care o propulsează peste noapte pe cele culmile succesului, trecînd instantaneu de la faliment la o viaţă de lux. Curînd tot Parisul este la picioarele contelui Victor Grazinski, despre care doar două persoane ştiu că este defapt o femeie.
Într-un Paris decadent, dar totuşi plin de farmec şi viaţă, Voctoria îl cunoaşte pe King Marchand (James Garner), de care se îndrăgosteşte imediat, dar de care nu se poate totuşi "apropia" din cauza rolului de travestit pe care aceasta este nevoită să îl interpreteze.  La început, relaţia este pentru King cel puţin ciudată, acesta începînd chiar să îşi chestioneze propria identitate sexuală.
Sub bagheta regizorală a lui Blake Edwards şi cu o coloană sonoră excelentă compusă de Henri Mancini, Victor Victoria este un film muzical de referinţă, cîştigînd în 1982 Oscarul pentru cea mai bună muzică. O comedie spumoasă, pledoarie pentru jazz şi cabaret, ce nu trebuie ratată.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ciripeşte, dară:

Let’s Do It, Romania!