sâmbătă, 15 mai 2010

Muriţi, aţi votat bine!

Criza aduce cu sine o serie de declaraţii din ce în ce mai isterice. Multe dintre aceste declaraţii aparţin unor oameni politici în funcţiune. Majoritatea au prins glas datorită crizei prin care trecem şi datorită spiritului de speculă de cea mai joasă speţă cu care natura i-a dăruit. În aceste vremuri în care se simte nevoia unor măsuri dure menite să scoată ţara din impas Geoană strigă "Jos Băsescu", Voiculescu iniţiază petiţia "Stop Boc", Antonescu declară "PNL e pregătit să guverneze singur", Patriciu face aluzie la 18 miliarde de euro româneşti aflaţi în bănci elveţiene (o fi aurul lui Ceauşescu?) şi multe altele. Majoritatea politicienilor aflaţi în opoziţie instigă la mişcări sociale, la haos, chiar la remanieri sau alegeri anticipate. Cînd ţara arde, babele politice se piaptănă. Nu venim cu soluţii practice dar avem gură să cerem grave şi proteste.
Recţia politicienilor este oarecum scuzabilă, atîta pot dînşii, atîta îi duce ms-dos-ul gras de atîta dormit şi vizionat pornografie în fotoliile parlamentare.
O reacţie cel puţin bizară, dacă nu chiar jignitoare a avut însă actorul politic Mihai Mălaimare, îl ştiţi cel care se spoia pe faţă şi făcea pe mimul şi păpuşarul pentru copii. Ţinînd cont că o sumă frumuşică de ani a activat în domeniul "infantil", putem totuşi să îi acordăm circumstanţe atenuante. Daaaar...există un mare dar,  să declare "Moarte" pentru jumătate de populaţie cu drept de vot, adică celor care au votat altfel decît domnia sa, mi se pare exagerat şi deplasat. Cînd se ştie că două zeci de ani relaţia stat-populaţie este una clară de asupritor-victimă, nu înţeleg ce vină are populaţia că statul este o căpuşă nesimţită, care pînă acum a lucrat doar în defavoarea intereslui naţional şi al populaţie. Cînd se ştie că cei de acum plătesc preţul dureros al unui trecut politic "glorios" de prost, al guvernărilor anterioare şi a propriei incompetenţe şi lipsă de decizie. E uşor şi mai ales infantil să declari şi să arăţi cu degetul : "Muriţi, ati votat bine". Dar şi dureros şi păcat, că arta se amestecă cu politicul, mai ales arta naivă.
Nu mai bine să pui osul la treabă şi vii cu "concretism", decît să zici: Huo, Jos, Muriţi...?

Semnează
Pilafmare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ciripeşte, dară:

Let’s Do It, Romania!