marți, 23 martie 2010

Bunicuţa scuipinol!

Aşteptând frumos în staţie să vină maşina 178 (în capitală, normal), pe o ploicică măruntă şi rece, deci mocănească, observ cu coada ochiului un jet de salivă trecând pe lângă urechea-mi stângă. Evident, în timp ce pregăteam levierul şi grijaniile din dotare, mă întorc să văd mufarina bădăranului. Nu că ar fi contat foarte mult, dar ar fi curs ceva sânge dacă aruncam eu o privire bine plasată. Normal, mă aşteptam să fie un bărbat.
Aţi ghicit, nu e aşa. Era ditamai bunicuţa, scuipându-şi bunele maniere printre dinţi. Şi nu orice fel de scuipat. Ci unul sec. Avea talent şi exprerienţă. Că şi această acţiune - a salivantului presupune mai multe forme. Există scuipatul sec printre dinţi, cel pe care de regulă îl practică fotbaliştii când e camera TV pe ei (şi care se mai şi scarpină unde se află abacul lui Năstase) şi scuipatul adevărat, acela plin de culori şi mirodenii.
Recunosc, e prima oară când văd o femeie, de altfel bine îmbracată, să facă un astfel de gest. Evident putem presupune că avea o oarecare sau chiar mai multe probleme medicale, dar nu cred că batista era una dintre ele. Sincer mă aşteptam de la o lamă sau de la un mojic să scuipe, dar de la o bunicuţă? Ciudat!
Din păcate acest "post" nu este însoţit de nici o poză. Bunicuţa scuipinol a fost mai rapidă în gesturi decât mine.

P.S. O să vă tot dezvolt subiectul acesta. Nu de alta, dar nu cred că oricine are onoarea să alunece (pe mozaicul comunist de pe scara blocului) pe un banal scuipat şi să işi rupă capul la propriu. Doar pentru că un bec ar fi dat întreaga economie a blocului peste cap. Tipic românesc! Am păţit-o, din fericire fără să îmi lezez partea cea mai importantă a corpului, dar regăsindu-mi echilibru printr-o mişcare demnă de un călugăr shaolin. Acum mă amuz, atunci am spus: Fuck şi odată Shit!

Semnează
Chicago Bullshit!

2 comentarii:

  1. Buna,

    Ma bucur sa aud ca printre locuitorii planetei ... si aici vorbesc de sexul frumos ... exista amatori de scuipat. Mai Simona ... activitatea asta te antreneaza, iti pune mintea la contributie :) ... te face mai interesant. Exista chiar o arta a scuipatului ... tre sa tii limba intr-un anumit fel, exercitand o presiune asupra lichidului pe care uneori il gasesti din abundenta in cavitatea bucala si cu ajutorul dintilor imprimandu-i o traiectorie si o directie aproape precisa. Cine isi mai aduce aminte ... copii fiind ... cum ne straduiam sa atingem o tinta cat se putea de mica cu pretiosul nostru lichid (ce vremuri). Sa stai in fata blocului... cu fundul pe scara de la intrare si sa scuipi cat e ziua de lunga creand adevarate "lacuri" :))) .. sublim. Probabil pe babuta a cuprins-o imediat nostalgia unor vremuri si a inceput sa presteze. Bafta multa

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am încercat astfel de "sporturi", recunosc. Nu-i nimic, nu-i timpul pierdut. :-)

    RăspundețiȘtergere

Ciripeşte, dară:

Let’s Do It, Romania!