joi, 8 aprilie 2010

Cînd ciocanul absurdului sparge dinţii realităţii

Bănuiesc că mulţi oameni au auzit de domnul Cristian (cu h de la tîmpit) Ciocan, purtătorul de cuvînt al poliţiei capitalei. Nu? Dacă nu, deşi sunt sigură că da, un articol interesant de pe realitatearomânească.ro scoate la iveală valoarea, profunzimea dar mai ales spiritualitatea fiinţei poliţistului de Bucureşti. Oamenilor obişnuiţi nu le-a fost dată şansa să cunoască cu adevărat calitatea de om a comisarului Ciocan. Şi ce nume mai demn de exploatat mi-a fost dat să aud vreodată? Niciunul.
Mireille-Astrid Popa, autoarea sublimului interviu, spune despre Ciocan: "M-a cucerit prin modul lui sincer de a fi. E un om care a crescut in spiritul dreptatii, e bun si apropiat atat de subordonatii sai, cat si de cetatenii Capitalei. Are multe pasiuni, la sediul Politiei Capitalei din Calea Victoriei are un acvariu cu pesti de care se ocupa zilnic." Credeam că a cucerito la primul: 'Trăiţi! Păi normal că a cucerito, cu asemnea pasiuni..., ce dracu', nu?
Şi începe ciocanul să se destăinuie. Voi expune doar piesa de rezistenţă a destăinuirii: "Politia este cu totul altceva decat ceea ce la un moment dat, cand un politist nu-si intelege menirea, arata pur si simplu. Politistul ideal e cel care isi intelege menirea." Bestialpunctro!
Şi alte cîteva perle, uneori scoase din context, alteori chiar deloc, după cum urmează:

"Extraprofesional, sunt un tip sincer" - la servici nu? Asta poate să fie scoasă din orice context tot prost sună.
"Mama mea era o femeie cu multi bani, provenea dintr-o familie de negustori, iar tatal meu provenea dintr-o familie de intelectuali." - adică negustorii sunt nişte proşti.
"Nu mi-a spus nimeni cum sa ma port cu femeile, cu oamenii." - nasol, şi cu femeiele şi cu oamenii, e greu.
"...am un acvariu cu pesti: jandarmi, xifori, neoni, gupi, moulinezi, cardinali si zebre. E costisitoare o asemenea pasiune, pentru ca ai responsabilitatea unor vieti." - de ce dragă? G.W. Bush spunea că peştii şi oamenii pot coexista fără nici o problemă. Ok, are peşti jandarmi. Peşti BGS nu are? Da' peşti comunitari? Sunt aia mai gălbiori.
Păcat de moacă, gagiul se exprimă chiar frumos şi mai ales adînc. Probabil că nu degeaba a făcut şcoala primară. Şi cînd te gîndeşti că vroia să facă Dreptul!!!!!!!!!!! Chiar? De ce nu a intrat la Drept? Nu i-a dat drumul portarul să intre în clădire? Un nemernic! Moldovenii aştia!

Iar poza, cu motocicleta pe holul poliţiei probabil, arată de parcă o (motocicleta nu poza) ţine în bucătărie. Şi de ce e motorul pe hol???!!!!!!

Mă rog! Destul de trist. Probabil nu degeaba site-ul se numeşte realitatea românească. Aşa poliţie, aşa purtător de cuvînt.

Pentru cine vrea să citească întregul articol, adresa este următoarea:
http://www.realitatearomaneasca.ro/content.php?c=articole&id_categorie=8&articol_id=11291&article=christian+ciocan+un+arnold+schwarzzenneger+autohton


Sursa: realitatearomaneasca.ro

Semnează
Poliţist adversiv

Un comentariu:

  1. coolsimex

    "Leo ciocãn", asa cum am auzit ca il striga jurnalistii de pe domeniu, este un politist metrosexual. Isi cultiva imaginea si a reusit sa pastreze o relatie f buna cu jurnalistii acreditati pe "interne", ceea ce nu este un lucru rau. In plus, sare in veston la prima solicitare de a aparea la TV.
    Oricum, m-am amuzat citind cum si ce scrii. Iar aia cu "om" si "femeie" e bestiala.

    RăspundețiȘtergere

Ciripeşte, dară:

Let’s Do It, Romania!